Anyone know how to use the SD Card for storage or ram?

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Anyone know how to use the SD Card for storage or ram?

user8446
Administrator
This post was updated on .
Does anyone already have it working? I don't want to mess something up if someone has already tested.
Running in bridge mode, 1.51 SP1 fw
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Anyone know how to use the SD Card for storage or ram?

Hans
Administrator
Stage 3 boot has the commands you need:

PCIe: Link timeout on port 0, probably the slot is empty
PCIe: Port 1 not in PCIe mode, skipping
PCIe: Port 2 not in PCIe mode, skipping
Net:   cvmx_helper_interface: interface 0
cvmx_helper_interface: interface 1
cvmx_helper_interface: interface 4
octeth0, octeth1, octeth2, octeth3
Type the command 'usb start' to scan for USB storage devices.

late_board_init ..
ITUS: SW1 1 Bridge (INNER)
Hit any key to stop autoboot:  0
Octeon cust_private_rhino_itus7x(ram)#

here are the commands available in stage 3: boot_stage3_CLI.txt

but I've never tested it.
Using Shield Pro v1, Chaos Calmer, FW 1.51 SP1, Bridge Mode

2nd Shield as Sandbox, Chaos Calmer, FW 1.51 SP1 + hotfixes
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Anyone know how to use the SD Card for storage or ram?

Roadrunnere42
Hans

If you place a card in the slot the shield boot to RC1, so there must be a trigger that senses the card and then forks off to the  hidden copy of the operating system. there is a read only section that is accessible in fail safe mode.

Maybe if a shield fails to boot a sd card could be placed in the slot and see if it boots to RC2 and then that makes it a lot easier to restore, just a thought.

roadrunnere42
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Anyone know how to use the SD Card for storage or ram?

user8446
Administrator
That must that ramdisk failsafe mode. I remember on RC2 if you did a factory default you had to restore the filesystem otherwise you would be running from ramdisk in that failsafe mode.
Running in bridge mode, 1.51 SP1 fw